Zwerfvuilacties Buitengebied De Horst

Op 28 maart 2015 hielden de we de eerste schoonmaakactie op de Horst waarbij we met wat mensen het buitengebied en de paden reinigden. Circa 12 keer is er een actie geweest.

De animo om mee te helpen is gering gebleken. Op de 28eseptember jl. waren er vier mensen onderweg. Dan moet je je afvragen of het zinvol is om dit als activiteit op de kalender van de Wijkraad te houden. Dat is gedaan en we zijn tot de conclusie gekomen dat we niet op de ingeslagen weg doorgaan.

Inmiddels is gebleken dat er mensen op eigen initiatief door het buitengebied wandelen en rondslingerend afval opruimen. Wij zouden graag willen weten wie welke straten en/of paden voor zijn of haar rekening neemt. Dit kan worden gemeld bij bestuur@samenopdehorst.nl

Vervolgens willen we kijken welke straten we met enkele vaste getrouwen afgaan. De wijkjes laten we graag aan de aanwonenden over.

Buiten het feit dat we graag willen dat de buitenwegen en paden op de Horst er netjes bij liggen, is het uiteraard ook van belang voor de dieren en planten.

Voor mensen die ook op individuele basis soms eens op pad willen gaan, je kunnen je aanmelden bij “supporter van schoon”. Daar kun je gratis spullen bestellen als een grijper, speciale zakken, een hesje en een ring om de zak open te houden. Je mag de zakken met zwerfvuil op de dagen dat de blauwe restafvalzakken worden opgehaald ook aan de weg plaatsen.

DAR Wijkhelden

Namens de werkgroep zwerfvuil

Bert Arents

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *