Dorpsagenda Op De Horst 2019

In de volgende themabijeenkomst van de wijkraad (voorjaar 2019) willen we met jullie aan de slag met een dorpsagenda Op de Horst.

Waarom een dorpsagenda?
In een dorpsagenda staat voor welke veranderingen inwoners zich willen inzetten in hun dorp en welke goede en mooie zaken inwoners juist willen behouden. Centrale vraag is: ‘Wat is er nodig om nu en in de toekomst prettig te wonen en te leven op De Horst?’ Het is lijst met onderwerpen en acties die voor de inwoners belangrijk zijn. Door alle onderwerpen en acties op een agenda te zetten kan iedereen zien wat er in het dorp speelt. Alle inwoners krijgen zo de kans om mee te praten. En het is een middel om ook echt aan de slag te gaan. Actieve inwoners pakken zelf onderwerpen op.  Anderen willen misschien liever meehelpen of meedenken. En de gemeente en andere partijen, zoals Forte Welzijn, ondersteunen waar nodig. Dit kan op allerlei verschillende manieren.

Eerste verkenningsbijeenkomst
Donderdag 15 november 2018 is al een voorbereidingsgroep uit De Horst, de gemeente Berg en Dal en Forte Welzijn bij elkaar geweest om te praten over een dorpsagenda. Het was een goede bijeenkomst.

Themabijeenkomst voorjaar 2019
Over de uitkomsten uit de eerste verkenningsbijeenkomst (en meer) wordt in de themabijeenkomst van de wijkraad gesproken. En uiteindelijk is het de bedoeling dat er een lijst wordt gemaakt met daarop de onderwerpen en acties, die belangrijk zijn voor De Horst. En die er voor zorgen dat ook over 10 jaar  de Horst nog steeds een heel mooi en leefbaar dorp is.

Komt u ook naar de themabijeenkomst van de Wijkraad in het voorjaar van 2019? ‘De bitterballen staan klaar.’ Een uitnodiging met meer informatie ontvangt u in de loop van januari/februari 2019.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *